Switch Energy.

Omschrijving.

Voor Switch Energy, ontwikkelaar en installateur van zonnestroom in het zakelijke segment, zijn we teruggegaan naar de basis. Na een reeks interviews met directie en personeel, hebben we visie, missie en kernwaarden opgesteld.

Daar waar vele adviseurs ophouden, hebben we ons rapport aangevuld met praktische tips en concrete to-do’s voor de organisatie die per direct uitgevoerd kunnen worden. Bright Idiots heeft zelf digitale marketing onder haar hoede genomen.

Client:
Switch Energy
Services:
Website, content, marketing, strategie
Project Link:
SwitchEnergy.nl

Proces.

Switch Energy had een zeer beperkte website, die geen branding, verkeer of leads verzorgde. Nadat we gevraagd waren een nieuwe website te ontwikkelen, is ons in de gesprekken de noodzaak voor een nieuwe visie en strategie duidelijk geworden.

Naast gesprekken met de directie, hebben we interviews afgenomen met key-medewerkers. Deze input hebben we gebruikt voor een nieuwe visie, missie en kerwaarden. Naast deze meer abstracte inhoud, wilden we ook concrete verbeterpunten met betrekking tot de nieuwe visie meegeven.

Bright Idiots heeft als marketing-verantwoordelijke gezorgd voor een nieuwe website met verse en aansprekende content. Daarnaast worden maandelijks blogartikelen gepubliceerd.

De social media accounts van Switch Energy worden momenteel beheerd door Bright Idiots. Ook dragen wij zorg voor het adverteren en uitsturen van maandelijkse mailings.

Resultaat.

Naar aanleiding van het strategisch advies heeft de directie handvaten gekregen om de internet organisatie, sales en marketing te verbeteren. Nog steeds is Bright Idiots sparringpartner van de directie.

In de afgelopen tijd is de website significant beter vindbaar op zoekmachines en is het sociale bereik sterk gegroeid. Door een mix van betere SEO, meer bereik via social media en gericht adverteren, zijn er inmiddels vele leads via de website binnengekomen.